Скріншот із відео / ілюстративне

На річках Чернігівщини утримуються високі рівні води: ДСНС попереджає про небезпеку

На річках Чернігівщини утримуються високі рівні води. Також можливе затоплення доріг.

Про це повідомила Державна служба надзвичайних ситуацій України.

Рятувальники попередили, що протягом 26—28 березня на Десні та її притоці річки Снов триватиме затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському районах (Перший рівень небезпеки — жовтий).

"На Верхньому Дніпрі (в межах країни) утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл водами Сожу і Дніпра у Чернігівському районі (Другий рівень небезпеки — помаранчевий)", — йдеться у повідомленні ДСНС.

На Чернігівщині можливе підтоплення доріг

Інфографіка: ДСНС України

Нагадаємо, Український гідрометеорологічний центр повідомляв, що у період з 15 по 19 березня можливе підвищення рівня води в річці Дніпро у столиці та Бориспільському районі Київської області. Вода утримуватиметься вище відміток початкового затоплення заплав та понижених прирічкових територій.

Відомо, що торік весною у Києві та області були значні паводки. Через водопілля підтопило набережну на Поштовій площі, а також Русанівську та Оболонську набережні. На Трухановому острові вода залила X-Park і парк "Муромець". Відкриття останнього відбулося у квітні. Фото та відео торішньої київської "Венеції" стрімко поширились у соціальних мережах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.03.2024 12:55