На спробі підкупу в 100 тисяч доларів затримано голову громадської спілки

01 ЛИСТОПАДА 2021 10:12

Правоохоронці викрили голову громадської спілки на спробі підкупити народного депутата України через його помічника. Чоловік пропонував 100 тисяч доларів.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Офіс ГП.

За даними слідства, голова громадської спілки, діяльність якої полягає в отриманні коштів за використання музичних творів суб’єктами господарювання - ресторанами, торгівельними центрами та подальшого їх перерахування власникам авторських прав, звернувся до помічника народного депутата. Він надав народному обранцю - голові одного з підкомітетів Верховної ради України пропозицію - 100 тис доларів США неправомірної вигоди щорічно за вчинення дій із блокування розгляду законопроекту зі змінами до Закону України  «Про ефективне управління майновими правами право власників у сфері авторського права і (або) суміжних прав», в частині забезпечення збору доходу від прав організаціями колективного управління.

Наразі правоохоронці затримали голову громадської спілки у порядку ст. 208 КПК України. 

«Досудове розслідування здійснюється за фактами заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, а також підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України)», - додали у відомстві.

Фото Офісу ГП.

Також читайте: ДСНС врятували 51 особу та ліквідували понад 3 тисячі пожеж

Події, 01.11.2021 10:12