Фото: Військовий інформатор

Нацгвардійці відмінусували російський штурмовик Су-25 в районі Бахмута

У четвер, 2 лютого, військові Національної гвардії України ліквідували черговий ворожий штурмовик Су-25. Знищили авіацію в південно-східній околиці Бахмута.

Про це повідомили в прес-службі Нацгвардії України.

"2 лютого о 11:55 ранку в південно-східній околиці Бахмута нацгвардійці виявили два ворожі літаки Су-25 на відстані трьох кілометрів, ціль була захоплена стрільцем-зенітником ПЗРК "Ігла-1" та здійснено пуск. Внаслідок бойової роботи один Су-25 було уражено", — розповів командир зенітного ракетно-артилерійського дивізіону третьої бригади оперативного призначення.

У Нацгвардії також зазначають, що завдяки роботі цього дивізіону на Бахмутському напрямку рашисти часто втрачають боєздатність та повітряну перевагу. Зокрема минулого тижня українські військові знищили ворожий гелікоптер Мі-24 та літак Су-25.

Нацгвардійці знищили ворожий Су-25

"Авіація противника активно використовує броньований дозвуковий штурмовик при знищенні наземних цілей та завдає ударів по українських позиціях і населених пунктах", — зазначили в Нацгвардії.

Окрім того, ворог не припинає наступальні дії в районі Бахмута. Однак ЗСУ продовжують відбивати безрезультатні атаки окупантів.

Нагадаємо, станом на ранок 3 лютого Збройні сили України знищили майже 130 тисяч окупантів. Водночас із 24 лютого 2022-го до 3 лютого 2023-го українські військові ліквідували понад 290 ворожих літаків.

Війна, 03.02.2023 14:50