Фото: "Економічна Правда"

"Нафтогаз" цього року збільшив видобуток блакитного палива: озвучено об'єми

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" збільшила обсяги видобування газу під час війни. У 2023 році динаміка закачування блакитного палива зросла на 10% у порівнянні з 2022 роком.

Про це повідомили на офіційному сайті компанії з посиланням на голову правління Олексія Чернишова

Цього року "Нафтогаз" накопичує паливо у своїх ПСГ швидше, ніж торік. Наразі темпи закачування на 0,33 мільярда кубічних метрів перевищують показники аналогічного періоду 2023 року.

За його словами, хороша динаміка закачування стала можливою через високу температуру повітря у квітні та збільшення обсягів газовидобутку.

"За п’ять місяців 2024 року "Укргазвидобування" збільшило видобуток блакитного палива на 10% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Це дійсно хороший показник, і ми продовжимо робити максимум, щоб зберегти цю тенденцію та вийти на збільшення видобутку за підсумками року", — зазначив Чернишов.

Він також додав, що цей результат можливий завдяки впровадженню сучасних технологій, які дозволяють точніше та правильніше визначити місце для облаштування свердловин, пришвидшити процес буріння та зменшити аварійність.

Нагадаємо, раніше компанія "Нафтогаз" повідомляла, що вартість газу для населення в Україні не змінюватимуть щонайменше до кінця квітня 2025 рокуВодночас у компанії вказали, що "Нафтогаз" продовжив дію тарифного плану "Фіксований" ще на рік, керуючись мораторієм на підняття вартості. Кубометр блакитного палива для клієнтів й надалі коштуватиме 7,96 гривні (з ПДВ).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 29.05.2024 20:59