Фото: Офіс президента

"Наші війська побіжать": Зеленський назвав умову для швидкого контрнаступу ЗСУ

Президент Володимир Зеленський наголосив, що Збройним силам України потрібно більше систем протиповітряної оборони. Це допоможе позбавити Росію контролю над українським небом і пришвидшить контрнаступ.

Про це Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю NBC News. За його словами, доки росіяни контролюють небо, а в України немає достатньо захисту, то ЗСУ не можуть просуватися вперед швидко.

"Ми не маємо достатньо засобів ППО, тому Росія контролює небо. Що буде коли в нас буде достатньо засобів ППО від наших партнерів? Наші війська підуть. Ні, вони побіжать вперед, і це (контрнаступ, — ред.) піде швидше. Тому що ми не можемо використовувати наших людей, як м’ясо, як роблять росіяни", — заявив він.

Президент зазначив, що головний запит до партнерів — це врівноважити наші сили у небі. Глава держави закликав партнерів дати Україні ППО на зиму.

"Ми повинні довго чекати на F-16 через тренування і так далі, а ППО — це більш швидке вирішення питання. Я говорив про це з Байденом — не давати ППО, а виготовляти разом. Воно дороге, і нам не потрібні подарунки. І це важливо, це також робочі місця. Наш меседж світу, США, Європі, Азії дати нам ППО, орендувати, особливо на зиму", — заявив він.

Нагадаємо, Україна може змінити свою стратегію війни із Російською Федерацією, щоб швидше просуватися вперед, звільняючи окуповані території. Українські військові розробляють нові стратегії. За словами президента України Володимира Зеленського, українське командування працює над операціями, які дозволять завдавати несподіваних ударів по РФ. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.11.2023 19:44