Фото: Офіс президента

Зеленський заінтригував заявою про зміну стратегії у війні

Україна може змінити свою стратегію війни із Російською Федерацією, щоб швидше просуватися вперед, звільняючи окуповані території. Українські військові розробляють нові стратегії.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю телеканалу NBC News. За його словами, українське командування працює над операціями, які дозволять завдавати несподіваних ударів по РФ. 

"Відсутність стрімкого просування українських військ під час розпочатого у червні контрнаступу і те, що українці не змогли повторити тріумф, порівнянний з тим, що спостерігався під час деокупації Харківщини, нібито спровокували критику з боку західних партнерів на адресу Києва та стратегії ведення війни, якої дотримується українська армія, а також посилили сумніви щодо того, що Україна здатна перемогти Росію", — пише видання.

За інформацією журналістів, з цим і пов'язане звільнення Зеленським командувача Силами спеціальних операцій Віктора Хоренка. На його місце, за словами президента, призначено полковника Сергія Лупанчука, який, як очікують на Банковій, зможе надати ССО більшої міці.

"Наші військові вигадують різні плани, різні операції, щоб швидше просунутися вперед і завдавати несподіваних ударів по Російській Федерації", — пояснив президент України.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський закликав Конгрес США зберегти військову допомогу Україні. За його словами, альтернативою може стати ризик нападу Росії на країну НАТО, що призведе до залучення бойових дій американських солдатів.

Зеленський наголосив, що боротьба проти вторгнення та окупації російським диктатором Володимиром Путіним частини території України ставить країну на передову лінію фронту боротьби за західну демократію, Європу та "наші спільні цінності".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.11.2023 17:50