Насильство проти жінок має залишитися в минулому

06 ЧЕРВНЯ 2018 16:44

Вчора на конференції в Брюсселі перший заступник Генерального секретаря ООН Аміна Мохаммед підкреслила, що ООН і Європейський союз повинні зробити все для того, щоб насильство проти жінок пішло в минуле.

Виступаючи на форумі з розвитку в Брюсселі, Аміна Мохаммед висловила надію, що завдання, визначені в 3 і 5 Цілях сталого розвитку, будуть виконані в повному обсязі.

«Не забезпечивши рівності і розширення прав і можливостей жінок, ми просто закріпимо сьогоднішній стан справ, коли ми намагаємося вирішити всі проблеми світу, використовуючи лише половину світових людських ресурсів», - сказала представник ООН.

Аміна Мохаммед зазначила, що кожна третя жінка в світі стикається з фізичним або сексуальним насильством в тій чи іншій формі, будь то сексуальні наруги, побої вдома або домагання на роботі.

Сьогодні в багатьох країнах налагоджена система надання медичної або психологічної допомоги постраждалим жінкам, проте немає належних програм по виявленню ризиків і запобігання подібних злочинів. Багато жінок зазнають насильства тільки через те, що домагаються рівноправності.

Перший заступник розповіла про заходи щодо забезпечення гендерної рівності в Секретаріаті і досягнення в цій сфері. 

Світ, 06.06.2018 16:44