Фото: Pixabay

Наступного тижня Україну накриє пекельна спека: де прогріє до +41ºC

Наступного тижня в Україні очікується пекельна спека. У деяких регіонах температура повітря може піднятися до +41°C.

Про це повідомив "Укргідрометцентр".

Синоптики пояснили, що зв’язку з поширенням на територію України тропічного повітря з північних районів Африки, наступного тижня очікується жарка погода.

Так, впродовж 11-15 липня максимальна температура вдень становитиме +35..+38°C. У південних, східних, Полтавській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях місцями надзвичайна спека +40...+41°C, що близько до абсолютних максимумів температури зафіксованих в Україні за всю історію спостережень.

"Для України абсолютний максимум температури складає 42°, і був зафіксований на Луганщині 12 серпня 2010 року", — наголосили в "Укргідрометцентрі".

Фахівці попередили, що такі погодні умови спричиняють надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Нагадаємо, раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту держаної служби надзвичайних ситуацій і Національної академії наук України Віра Балабух повідомляла, що цього літа в Україні середня температура буде вищою за норму на один або два градуси. Найспекотніше буде в липні та в першій половині серпня, водночас суттєві й тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Також за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях нашої країни ймовірний дефіцит опадів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.07.2024 13:00