Фото: Health Canada

Названо країну, яка першою у світі попереджатиме про шкоду куріння на кожній сигареті

Канада почне першою у світі попереджати про шкідливість куріння на кожній окремій сигареті. Нові правила почнуть діяти вже з 1 серпня 2023 року.

Про це йдеться на сайті канадського уряду. Чиновники вважають, що маркування на фільтрах окремих сигарет, маленьких сигарах, трубках та інших тютюнових виробах зробить практично неможливим повністю уникнути попереджень щодо здоров’я.

Нововведення поетапно впроваджуватимуться протягом наступних двох років. Медичні попередження спершу розміщуватимуть на великих сигаретах розміру king size.

Старший аналітик Канадського онкологічного товариства Роб Каннінгем вважає, що нова вимога є "світовим прецедентом, який охопить кожного курця під час кожної затяжки".

Оновлене маркування — це лише один з кроків стратегії Канади щодо скорочення споживання тютюну до менш ніж 5% до 2035 року. Воно буде доповнюватися іншими заходами, спрямованими на зменшення кількості курців у країні, включно з розміщенням страшніших медичних повідомлень на пачках сигарет.

"Споживання тютюну продовжує залишатися однією з найбільш серйозних проблем охорони здоров'я в Канаді, а також головною причиною захворювань та передчасних смертей, яких можна було б уникнути. Наш уряд використовує всі доступні доказові інструменти, щоб захистити здоров'я канадців, особливо молоді", — заявив міністр охорони здоров'я Канади Жан-Ів Дюкло.

Нагадаємо, на початку цього року повідомлялося, що українська влада може ввести заборону на купівлю сигарет, алкоголю та інших підакцизних товарів за готівку. У такий спосіб акцизний податок може стати одним із компенсаторів для майбутньої податкової реформи, яку просуває Офіс президента.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.06.2023 03:12