Названо сім способів поліпшити роботу кишечника

10 ЛЮТОГО 2019 10:03

Британські вчені виділили сім речей, за допомогою яких можна поліпшити роботу кишечника. Відзначається, що цей орган починає давати збої в роботі, здебільшого через брак корисних бактерій.

Професор харчової мікробіології в Університеті Редінга Гленн Гібсон підкреслив, що 70% нашої імунної системи знаходиться в межах наш кишечник і 90% серотоніну (гормону щастя) виробляються в кишечнику. Від його здоров'я залежить регулювання ваги, якість шкіри, енергійність і стресостійкість людини, пише газета The Telegraph.

Дієтологи Сполученого Королівства радять по-перше, їсти побільше клітковини, яка міститься у великій кількості в рослинній їжі - горіхах, моркві, броколі, ягодах, геркулесі. По-друге, не забувати споживати пробіотики - корисні бактерії. Їх можна знайти в йогуртах, кисломолочних продуктах, квашеній капусті і спеціальних препаратах. Корисні бактерії слід підгодовувати, щоб вони розвивалися в кишечнику, пребіотики. Вони містяться в таких продуктах, як цибуля-порей, цибуля, часник, цикорій, боби і холодна картопля.

Четверта порада дієтологів - не їсти цукор і продукти що містять його, або скоротити його споживання до мінімуму. Вони відзначають, що в цукрі швидко розвиваються шкідливі мікроби і грибкові захворювання.

Крім того, британські вчені вважають, що не варто нехтувати масажем, щоб поліпшити роботу кишечника. Також слід управляти стресом, не піддаватися йому. І сьомий пункт - традиційний: пийте більше води.

Суспільство, 10.02.2019 10:03