«Неможливе можливо»: поодинці через Антарктиду за 54 дня

27 ГРУДНЯ 2018 12:11

Американець Колін О'Брейді став першою в історії людиною, якій вдалося самотужки перетнути Антарктиду на лижах. Його подорож почалася 3 листопада. З тих пір американець пройшов півтори тисячі кілометрів. З них майже 130 він подолав за останню добу, повідомляє Euro News.

«Хоча це і були найскладніші 32 години в моєму житті, це було найкраще, що мені довелося випробувати», - розповів О'Брейді в своєму Instagram. Фотографії на своїй сторінці американець викладав кожен день. Заходити в мережу він міг завдяки супутниковому телефону і модему.

У шляху О'Брейді чекали екстремальні погодні умови, але цим складності не обмежувалися. Весь цей час йому доводилося везти за собою сани з їжею і спорядженням вагою близько 170 кілограмів.

О'Брейді почав серйозно займатися спортом після того, як в 2008 році серйозно постраждав під час пожежі. Прогнози лікарів були невтішні: медики говорили, що чоловік більше не зможе нормально ходити, але вже через півтора року він завершив свій перший тріатлон. Пізніше О'Брейді кинув роботу заради кар'єри тріатлоніста, а потім почав займатися альпінізмом.

Свій рекорд американець присвятив одному британцеві Генрі Уорслі, який спробував перетнути Антарктиду пішки поодинці в 2016 році. Йому залишалося до кінця шляху всього близько 50 кілометрів, але організм не зміг впоратися з таким навантаженням. Уорслі потрапив до лікарні, де помер від виснаження.

Суспільство, 27.12.2018 12:11