Незаконне переправлення до Росії за 10 тисяч Євро: на Сумщині судитимуть прикордонника

13 ГРУДНЯ 2021 16:57

За матеріалами ДБР на Сумщині судитимуть прикордонника, який за 10 тис. євро планував незаконно переправити українця до РФ.  

Про це повідомляється на сайті ДБР.  

Слідчі завершили досудове розслідування стосовно прикордонника із Сум та його спільника, які за 10 тисяч євро намагалися незаконно переправити українця до Російської Федерації та направили обвинувальний акт до суду. 

Громадянин України через прострочений паспорт не міг офіційно перетнути кордон, тому вирішив скористатися допомогою свого товариша, який мав зв’язки з прикордонниками.

Встановлено, що офіцер одного із оперативних відділів Державної прикордонної служби України оцінив таку послугу в 10 тис. євро. Він пообіцяв переправити чоловіка до РФ поза пунктами пропуску, адже був обізнаний із маршрутам оперативних нарядів і міг визначити безпечне місце і час для переправи.

Гроші прикордонник вирішив отримати через посередника - свого знайомого. 

Правоохоронці затримали прикордонника та спільника у червні 2021 року під час передачі грошей. Зловмисники обвинувачуються у незаконному переправленні осіб через державний кордон України та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Події, 13.12.2021 16:57