Фото: Укрінформ

Німеччина закриває чотири російські консульства

Уряд Німеччини вирішив закрити чотири з п'яти генконсульств Росії. Таке рішення ухвалили у відповідь на скорочення чисельності співробітників німецьких установ у РФ.

Про це повідомляє Spiegel.

Речник німецького МЗС оголосив, що ФРН закриває чотири російські консульства і таким чином реагує на скорочення Росією до 350 осіб кількості усіх працівників німецьких диппредставництв та інших організацій, як-от Ґете Інститут.

"Що стосується російської присутності в Німеччині, прийнято рішення на умовах взаємності — з метою дотриматися паритету обопільної присутності як у кадровому, так і структурному відношенні. У зв'язку з цим ми вирішили відкликати згоду на діяльність чотирьох з п'яти російських генконсульств у Німеччині", — заявив він.

За його словами, МЗС РФ вже проінформоване про таке рішення Берліна. Відтак, Німеччина закриває свої генконсульств у Єкатеринбурзі, Калінінграді та Новосибірську, робота яких вже зараз "значно обмежена". У Росії продовжать роботу лише посольство ФРН, генконсульство в Санкт-Петербурзі, а також невелика кількість співробітників Ґете-інституту та німецької школи у Москві.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Німеччині пропонують передати Збройним силам України вітчизняні авіаційні крилаті ракети TAURUS. Про необхідність постачання цього озброєння висловився депутат Бундестагу Родеріх Кізеветтер.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 31.05.2023 22:59