Фото: Міноборони

Ноутбуки, сканери та принтери: Британія передала Україні обладнання для ТЦК

Україна отримала від Великої Британії обладнання для роботи з реєстром "Оберіг". Йдеться про ноутбуки, сканери та принтери.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

Міністерство оборони України продовжує роботу над цифровізацією військового обліку. Відповідно для роботи з реєстром військовозобов'язаних "Оберіг" ТЦК та СП потребують сучасного обладнання — ноутбуки, сканери, принтери.

Уряд Великої Британії надав Україні в межах проекту SDA 187 ноутбуків, 187 сканерів та 187 принтерів для використання у ТЦК та СП. Ця ініціатива є частиною програми підтримки від Спеціального радника з питань оборони, що фінансується урядом країни.

"Реєстр "Оберіг" заощаджує кошти держави та військовозобов'язаних, запобігає корупції та сприяє розумному рекрутингу. Завдяки цифровізації обліку інформація про військовозобов'язаних не може бути знищена внаслідок ракетного обстрілу чи пожежі. Вдячна уряду Великої Британії за постійну підтримку реформ в Україні — і особливо реформ у сфері оборони", — подякувала заступниця міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко.

Фото: Міноборони

Фото: Міноборони

"Уряд Великої Британії підтримує Україну у її цілях цифрової трансформації. Велика Британія рада бути учасником багатьох реформаторських ініціатив, у тому числі ІТ-коаліції та Коаліції дронів. Надання обладнання для роботи з реєстром "Оберіг" — один з напрямків, у якому ми можемо допомогати", — прокоментував спеціальний радник з питань оборони посольства Великої Британії в Україні Мартін Моллой.

Нагадаємо, 10 квітня Україна та Велика Британія підписали важливу угоду в рамках домовленостей про співпрацю у сфері оборонних матеріалів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.04.2024 20:33