Нове щеплення від грипу дасть довічний імунітет до вірусу!

07 ЛИСТОПАДА 2017 16:30

Щорічні епідемії вірусу грипу здатні підкосити здоров'я величезної кількості людей. Для того, щоб полегшити перебіг захворювання або не захворіти зовсім, існують щеплення. Але їх необхідно робити щороку.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на You Tube.  

І вченим із США, схоже, вдалося створити вакцину, яка здатна захистити від небезпечного вірусу на все життя.   

Американські учені з Центру вірусології Університету Небраски створили вакцину, до складу якої входить 4 основні штами вірусу. У доповіді також згадується, що мультивакцина протестована на мишах, які не заразилися грипом навіть при дії смертельних доз вірусу. При цьому гризуни, яким були поставлені звичайні щеплення, захворіли.  

Створити вакцину, яка була б ефективна тривалий час, намагалися і раніше, але це зв'язано з деякими труднощами.   

В якості «сировини» для виробництва вакцини зазвичай використовуються ослаблені або мертві віруси. Вони при введенні в кров не викликають розвитку хвороби, але при цьому підстібають імунітет, і при попаданні вже живого вірусу наш організм буде вже у всеозброєнні.   

Американські ж вчені замість мертвих вірусів використали дефектні аденовіруси. Вони були модифіковані так, щоб нести і доставляти в організм антигени штамів вірусів грипу H1, H2, H3 і H5. Як заявив автор дослідження доцент Університету Небраски Ерік Уівер.  

«Наша ідея полягає в тому, що ці антигени можуть створити основу імунітету проти грипу. Оскільки вони представляють усі штами в рівній мірі, то можуть забезпечити основу для імунітету проти усіх відомих вірусів грипу. Ще рано говорити, що нова універсальна вакцина спрацює, але для цього є усі шанси. Наша мета полягає в тому, щоб створити вакцину, яка вводитиметься один раз і забезпечить довічний захист».

 

Суспільство, 07.11.2017 16:30