Нові дані ВООЗ: у світі - 1,1 млрд курців

27 ЛИПНЯ 2019 23:50

Відмова від куріння - це найкраще, що ви можете зробити для свого здоров'я, нагадав Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я д-р Тедрос Гебрейесус, представляючи новий, сьомий, доповідь про успіхи в боротьбі з цією згубною звичко, повідомляє UN.

У ВООЗ пропонують всім країнам вживати комплексні заходи в боротьбі з курінням. Вони включають в себе моніторинг показників тютюнопаління; захист людей від тютюнового диму; допомога тим, хто хоче кинути курити; поширення інформації про шкоду куріння; заборона на рекламу тютюнової продукції; а також додаткові податки на її продаж. Доповідь представлена ​​в Бразилії, яка слідом за Туреччиною в минулому році відзначилася в боротьбі з курінням.

За даними ВООЗ, 2,4 млрд людей живуть в країнах, які надають допомогу тим, хто хоче кинути курити. Це на 2 млрд більше, ніж в 2007 році. Однак тільки в 23 країнах якість цієї допомоги повністю відповідає рекомендаціям ВООЗ, які включають створення «гарячої лінії», можливість отримати консультації лікарів та надання препаратів, які заміщають нікотин.

Число споживачів тютюнової продукції скорочується в багатьох країнах, проте в зв'язку з ростом чисельності населення показники залишаються дуже високими. В даний час, за оцінками, число курців становить 1,1 млрд осіб, 80 відсотків з них проживають в країнах з низьким і середнім рівнем доходу.

У доповіді наголошується, що за звітний період 7 країн, в тому числі Таджикистан ввели закон, що забороняє куріння в громадських місцях. 14 держав, включаючи Грузію, заборонили рекламу і просування тютюнової продукції. 10 країн ввели додатковий податок на сигарети, збільшивши роздрібну ціну тютюнової продукції щонайменше на 75 відсотків.

Події, 27.07.2019 23:50