Фото: сайт Офісу президента України

Обговорили ситуацію на фронті: Зеленський знову збирав Ставку

09 СІЧНЯ 2023 23:58

У понеділок, 9 січня, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Однією з ключових тем обговорень була ситуація на фронті.

Про це пише TrueUA з посиланням на вечірнє звернення глави української держави.

За його словами, головну увагу на Ставці було приділено ситуації в Донецькій та Луганській областях, а саме тим напрямкам, які зараз є найбільш гарячими.

"Бахмут і Соледар, Кремінна та Сватове, загальні перспективи на Донбасі на найближчі тижні. Битва за Донбас триває. І хоча окупанти зараз сконцентрували найбільші свої зусилля на Соледарі, все одно результатом цієї важкої та тривалої битви стане звільнення всього нашого Донбасу", – додав Зеленський.

Окупанти розпочали потужний штурм Соледара на Донеччині

Міноборони 9 січня вдень повідомило, що російські загарбники розпочали потужний штурм Соледара у Донецькій області. Ворог перекинув на цей напрямок додатково штурмові загони й змінив тактику.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що окупанти наступають по трупах своїх же солдатів та масово застосовують артилерію, системи залпового вогню та міномети, накриваючи вогнем навіть власних бійців.

Нагадаємо, раніше українські військові повідомляли, що рашисти змінили тактику поблизу Бахмута. Наші захисники ведуть активне спостереження за окупантами та намагаються діяти на випередження.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Війна, 09.01.2023 23:58