Фото: Telegram Андрія Єрмака

Обстріл Чорнобаївки касетними боєприпасами: окупанти намагалися поцілити в похоронну процесію

Під час дару по Чорнобаївці у Херсонській області окупанти намагалися влучити в місце, де відбувалася поховальна процесія українського військового. Напередодні обстрілу сільська рада повідомила у мережі про те, що відбудеться прощання із загиблим бійцем Збройних сил України.

Про це повідомив речник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков в ефірі "Радіо Свобода".

Від обласної адміністрації у переддень удару звернулися до правоохоронців, щоб розслідувати інцидент з оприлюдненням важливої інформації. 

"Всі ці дані передані до правоохоронних органів ще 22 листопада. Голова ОВА дав доручення письмове Михайлу Линецькому — це голова Херсонського району, щоб він провів службове розслідування стосовно цього випадку в Чорнобаївській сільській раді ще до обстрілу... У тому числі повідомлені правоохоронні органи, прокуратура, СБУ щодо цього випадку", — сказав Толоконніков.

Росіяни вдарили, за словами речника, не по тому місцю, де відбувався похорон.

"Сам обстріл був не по тому місцю, де саме планувався захід (поховання). Звичайно, ми не можемо цього відкидати, тому що це логічно", — додав він.

Нагадаємо, 23 листопада російські війська влаштували масований обстріл Чорнобаївки Херсонської області. Щонайменше троє людей загинули. За попередньою інформацією, окупанти вдарили по цивільних об'єктах касетними боєприпасами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.11.2023 12:59