Фото: МВС

Підрив Каховської ГЕС: велика вода затопила славнозвісне село на Херсонщині (фото, відео)

Село Чорнобаївка, що розташоване за десять кілометрів від Херсону, також постраждало унаслідок руйнування Каховської дамби. У четвер, 8 червня, вода дібралася до житлових будинків села.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ України.

"Чорнобаївка. Ще вчора тут була невелика річечка, а за ніч вода піднялася настільки, що підтопила приватний сектор", — йдеться в повідомленні. 

Відзначимо, Чорнобаївка від початку повномасштабного вторгення опинилася під окупацією Росії. У селі тривали бої з 27 лютого до 11 листопада 2022 року. У Чорнобаївці розташований аеродром, де систематично зазнавала потужних втрат російська армія. Станом на 9 липня ЗСУ 26 разів знищували техніку рашистів. Феномен боїв став темою дискусій низки міжнародних експертів, а термін "Чорнобаївка" став відомим мемом.

Що робити, якщо ви опинилися у воді: 

  • скинути з себе важкий одяг і взуття;
  • за можливості знайти предмети, на які можна забратися або за які можна вчепитися і дочекатися допомоги;
  • не підпливати до електричних стовпів, вони можуть бути під напругою;
  • звернутися по допомогу до рятувальників за номером 101 або 102 та очікувати на евакуацію.

Нагадаємо, станом на ранок 8 червня середній рівень підтоплення на Херсонщині становить 5,61 метра. Під водою 600 квадратних кілометрів області, з них 32% — правобережжя та 68% — лівий берег. 

Раніше ми писали, що мешканцям окупованих Олешок російські військові не дозволяють самостійно евакуюватися із міста. Населений пункт вже затоплено на 90% після підриву ГЕС, будинки в місті затоплені майже під дах. Вода прибуває далі, але оскільки в Новій Каховці вода вже почала спадати, очікується, що її рівень знизиться і в Олешках приблизно за добу чи дві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 08.06.2023 10:49