Фото: ілюстративне. Джерело: Telegram-канал Вадима Філашкіна

Влада Покровська повідомила, скільки часу є у місцевих на евакуацію

З міста Покровськ Донецької області щодня виїздять від 500 до 600 жителів. На евакуацію з міста, до якого наближаються окупанти, у людей залишилося не більше двох тижнів.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" повідомив очільник міської військової адміністрації Покровська Сергій Добряк.

Наразі на території покровської громади перебуває 4 788 дитини, тоді як до повномасштабного вторгнення їх було 13 700. Посадовець вважає, що вже цього тижня у Покровську оголосять примусову евакуацію.

"Вчора виїхало 490 людей. З них тільки 135 виїхали потягом. А решта виїхали своїм транспортом, з речами, з причепом. Ми спокійно можемо як мінімум 1000 людей вивозити. На це є ресурс. Аби поїхали", — наголошує Добряк.

Зазначається, що з врахуванням темпів просувань загарбників на покровському напрямку, за розрахунками місцевої влади, жителі Покровська мають від одного до двох тижнів на евакуацію. Водночас громадян закликають виїжджати з міста вже зараз, поки це можливо спокійно зробити. Наразі у місті працюють всі сервіси та служби. Втім, за прогнозом Добряка, скоро їхню роботу доведеться припинити.

"На сьогодні поки що в Покровську працює все, всі сервіси, повністю. Тобто, і вода, і електрика, і газ, і комунальний транспорт їздить. І магазин, ринки, банки, суд, ДМС, ЦНАП. Поки що працює все, але ми розуміємо, що за тиждень там буде згортатися потихеньку", — додав посадовець.

Добряк зазначає, що наразі у Покровську лишаються понад 59 тисяч мешканців. Місто готується до наступу росіян, які перебувають на відстані у 11 кілометрів від міста. У Покровську неперервно триває будівництво фортифікаційних споруд За словами посадовця, російська армія прагне захопити Покровськ для покращення логістики.

Нагадаємо, через активізацію бойових дій і збільшення активності російських диверсійно-розвідувальних груп на території Сумської області розпочнуть діяти нові обмеження для громадян. Таке рішення ухвалило військове командування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2024 12:01