Фото: Генштаб ЗСУ

Окупанти наступають на трьох напрямках: де тривають запеклі бої

Противник зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

За даними Генштабу, на цих напрямках українські воїни відбили понад 30 ворожих атак.

Атаки рашистів 

Протягом доби противник завдав шість ракетних та 47 авіаційних ударів. росіяни здійснили 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та критичній інфраструктурі населених пунктів.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Удари ЗСУ

Авіація Сил оборони за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також збито два ворожих розвідувальних БпЛА різних типів. 

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили зенітно-ракетний комплекс та дві станції радіоелектронної боротьби противника.

Ситуація на окупованих територіях

Противник продовжує використовувати цивільну інфраструктуру тимчасово захоплених населених пунктів у власних цілях. Зокрема, у Голубівці, що на Луганщині, російські окупанти використовують одну зі шкіл як медичний пункт для надання меддопомоги своїм військовослужбовцям.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, російські загарбники виявилися погано підготовленими до широкомасштабного контрнаступу України. Окупанти занадто захопилися своїми наступальними потугами.

Зауважимо, командувач розвідувальним центром Сил оборони Естонії полковник Марго Гросберг вважає, що ефективність тренування Збройних сил України перед контрнаступом напряму вплине на результати війни. Це найважливіший аспект стратегічного успіху.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.04.2023 19:11