Фото: Telegram-канал Ганни Маляр

Окупанти не готові до наступу: у Міноборони розповіли про головну мотивацію у ворога

Армія Російської Федерації не має особливої мотивації продовжувати загарбницькі "завоювання" нових українських земель. Значно сильніше рашисти вмотивовані не повертати окуповані землі на півдні та сході України.

Про це у Telegram повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Вона зазначила, що для російських окупантів максимальна задача суттєво ускладнити та загальмувати наше просування і тим часом підготувати власний контрнаступ.

"Задача РФ зараз — зупинити наш наступ за будь-яку ціну. Підривом дамб, замінуванням полів, безперервними обстрілами, диверсіями, інформаційним нагнітанням і навіть "ядерною" риторикою. Мотивація "не втратити" окуповані землі, буде проявлена значно сильніше за мотивацію "захопити" наші землі. Бо це їхня ментальна споконвічна травма", — зазначила Маляр.

За її словами, російські загарбники "психологічно легше переносять невдалий наступ, аніж втрату завойованих земель, бо це деморалізує і демотивує їх непоправно".

"Нашим військам зараз, справді, важко. Дуже. Але вони рухаються вперед. Впевнено. Адже ми ведемо справедливу війну. І в цьому наша сила", — підсумувала Маляр.

Нагадаємо, 26 червня стало відомо, що українські бійці зачистили плацдарм росіян на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас. Це сталося внаслідок успішних дій штурмовиків.

Водночас заступниця міністра оборони Ганна Маляр зауважила, що росіяни постійно намагаються завадити просуванню українських військових, водночас щодня ЗСУ мають успіхи на фронті. За її словами, наступ українських військових триває, однак не варто очікувати від нього швидких просувань. Оцінювати те, як проходить операція, можуть тільки самі захисники.

Командувач Сухопутними військами Олександр Сирський заявляв, що Україна ще не залучила до контрнаступу ЗСУ та звільнення територій свої основні військові сили. За його словами, рашисти передбачили місця, де українські військові можуть завдати найсильнішого удару, проте це не завадить нашим захисникам робити свою справу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.06.2023 23:23