Фото: росЗМІ

Окупанти влаштовують масові захоронення військових на окупованих територіях: зведення Генштабу

Військові Російської Федерації продовжують зазнавати великих втрат, які всіма способами намагається приховати. На окупованій території відбуваються масові захоронення.

Про це йдеться у зведенні Генштабу. 

Так, в тимчасово захопленому населеному пункті Чаплинка Херсонської області, на територію моргу з Херсонського напрямку прибуло два вантажних автомобілі з тілами військовослужбовців армії РФ. Тіла було захоронено на двох локаціях.

Російські обстріли

Протягом минулої доби ворог завдав 30 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. 

Ситуація на фронті

Протягом доби відбулось 50 бойових зіткнень. На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону, успішно відбили атаки противника в районі східніше Петропавлівки Харківської області. 

На Бахмутському напрямку сили оборони стримують противника в районі  північно-східніше Диліївки. 

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар’їнки та Красногорівки. 

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Старомайорського. 

На Запорізькому напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Роботиного Запорізької області. 

Удари ЗСУ

Авіація сил оборони за минулу добу завдала десять ударів по районах зосередження особового складу противника та чотири — по зенітно-ракетних комплексах окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два пункти управління, два райони зосередження особового складу, два артилерійських засоби на вогневих позиціях та одну станцію радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила половину бійців десантних військ, яких відправила на фронт. Вони були вбиті або поранені у ході бойових дій.

Відомо, що протягом 5 серпня військові Збройних сил України знищили ще 590 окупантів. Крім того, на брухт перетворено 22 артилерійські системи ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2023 07:46