Фото: соцмережі

Військово-Морські сили Росії та Китаю наблизились до узбережжя США, — The Wall Street Journal

До узбережжя Аляски підійшли військово-морські сили Російської Федерації та Китаю. Це найбільша в історії флотилія, які наблизилась до берегів США.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За даними посадовців США, 11 російських і китайських кораблів підійшли до Алеутських островів. Судна патрулювали поблизу Аляски та не входили до американських територіальних вод. Зазначається, що за кораблями РФ та Китаю стежили чотири американські есмінці та літаки P-8 Poseidon.

"Це вперше в історії. Враховуючи контекст війни в Україні та напруженість навколо Тайваню, цей крок є дуже провокаційним", — зазначив капітан ВМС у відставці Брент Садлер.

Своєю чергою представник Північного командування США підтвердив, що Російська Федерація та Китай патрулювали поблизу берегів Аляски, але не вказав точну кількість іноземних кораблів. Він також зазначив, що патруль не розцінювали як загрозу.

Водночас сенатор Ден Салліван з Аляски заявив, що російсько-китайський патруль був нагадуванням про те, що США вступили в "нову еру авторитарної агресії". Посольства Росії та Китаю не дало відповіді на запит видання.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ повідомляли, що винищувач РФ підіймався в небо над Чорним морем для супроводу американського розвідувального безпілотника MQ-9A Reaper. Він нібито наблизився до кордону Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.08.2023 17:37