Росія піднімала винищувач для супроводу безпілотника США над Чорним морем, — росЗМІ

Російський винищувач підіймався в небо над Чорним морем для супроводу американського розвідувального безпілотника MQ-9A Reaper. Він нібито наблизився до кордону РФ.

Про це повідомляють росЗМІ.

У Національному центрі управління обороною Російської Федерації заявили, що 5 серпня засоби контролю повітряного простору виявили над акваторією Чорного моря ціль, що наближалася до державного кордону РФ. 

"Для розпізнання повітряної цілі та недопущення порушення державного кордону РФ у повітря був піднятий винищувач Су-30… Екіпаж російського винищувача ідентифікував повітряну ціль як розвідувальний БПЛА MQ-9A Reaper Повітряних сил США", — йдеться у заяві.

Пропагандистські ЗМІ також наголосили, що після наближення винищувача MQ-9A Reaper нібито розвернувся від російського кордону, а Су-30 повернувся на аеродром базування.

У Росії додали, що винищувач виконував політ "у суворій відповідності до міжнародних правил використання повітряного простору над нейтральними водами".

Зіткнення безпілотника США з російським винищувачем 14 березня

14 березня над Чорним морем російський винищувач Су-27 збив безпілотник MQ-9 ВПС США, який виконував розвідку в міжнародному повітряному просторі. 

Відповідь Міноборони Росії не змусила себе чекати. У міністерстві стверджували, що російські винищувачі бортове озброєння не застосовували, з безпілотним літальним апаратом у контакт не вступали й без проблем повернулися на аеродром базування.

Проте російські військові намагалися знайти в морі уламки розвідувального БпЛА США. Відомо, що дрон впав у міжнародних водах приблизно в 70 милях на південний захід від Криму в частині Чорного моря на глибині майже одна миля, що надзвичайно ускладнює будь-які спроби пошуку. 

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов впевнений, що інцидент з американським MQ-9 Reaper, спровокований Росією в Чорному морі, — це сигнал Путіна про готовність до розширення зони конфлікту із втягуванням інших сторін.

Нагадаємо, видання The Times повідомляло, що російський диктатор Володимир Путін хотів помститись Києву за атаку двох дронів на Кремль у ніч проти 3 травня. Для реалізації плану 4 травня його військо намагалося атакувати ракетами "Кинджал" урядовий квартал в українській столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.08.2023 20:53