Фото: скріншот з відео

Російський літак над Чорним морем зіткнувся з американським дроном: які наслідки

Російський винищувач врізався в американський безпілотник. Подія сталась над Чорним морем у вівторок, 14 березня.

Про це повідомляє прес-служба Європейського командування Збройних сил США.

Американських військові зазначають, що 14 березня над Чорним морем два російських винищувачі Су-27 спробували перехопити безпілотник MQ-9 ВПС США, який виконував розвідку в міжнародному повітряному просторі.

Зранку дрон MQ-9 Reaper був збитий після контакту з російським винищувачем Су-27. До зіткнення російські винищувачі пролітали перед безпілотником "у безрозсудній манері".

"Наш безпілотник MQ-9 виконував звичайні операції в міжнародному повітряному просторі, коли його перехопив і збив російський літак, що призвело до аварії та повної втрати MQ-9. Насправді цей небезпечний і непрофесійний вчинок росіян ледь не призвів до краху обох літаків", — заявив генерал ВПС США Джеймс Хекер.

Генерал також заявив, що авіація США та союзників продовжить свої операції у міжнародному повітряному просторі, попри такий інцидент.

У командуванні США додали, що такі агресивні дії росіян небезпечні та можуть призвести до прорахунків і ненавмисної ескалації.

Цікаво, що MQ-9 Reaper є бойовим дроном. Але його можуть використовувати й для розвідки.

Нагадаємо, колишній президент США Дональд Трамп заявив, що він "доб'ється" закінчення війни Росії проти України. Це станеться, якщо буде він буде переобраний у президенти США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.03.2023 20:01