Фото: slovoidilo.ua

Трамп оскандалився заявою про допомогу Україні й підіграв Путіну

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що він "доб'ється" закінчення війни Росії проти України. Це станеться, якщо буде він буде переобраний у президенти США.

Про це інформує видання The Guardian.

"Перш ніж я прибуду до Овального кабінету, я досягну закінчення катастрофічної війни між Росією та Україною…Я знаю, що сказати", — запевнив він.

На думку Трампа, російський диктатор Володимир Путін вирішив розпочати повномасштабне вторгнення в Україну через невдале виведення військ США з Афганістану в серпні 2021 року.

Також він заявив, що на світ чекає третя світова війна, якщо не почати швидко діяти.

"У нас буде третя світова війна, якщо щось не станеться швидко. Я єдиний кандидат, який може дати цю обіцянку: я не допущу третьої світової війни", — сказав він.

До того ж Трамп, у коментарі Fox News заявив, що він виступає проти зміни диктаторського режиму Володимира Путіна у Росії. Трамп вважає, що  Вашингтон категорично не повинен підтримувати зміну російського режиму. Він додав, що за адміністрації Джо Байдена США загрожує ядерна війна з Росією, тоді як сам Трамп знає, як цього уникнути.

Колишній президент США додав, що російська війна проти України не є стратегічно важливою для США, але вона важлива для Європи, саме тому європейські союзники повинні допомагати Україні більше, ніж США, або хоча б так само.

"Потрібно допомогти й убезпечити Європу, але Європа не допомагає собі. Дуже несправедливо для США значною мірою платити за рахунками, тим більше, що Європа використовує нас у торгівлі та інших речах. Це сильно залежатиме від моєї зустрічі з Путіним, але Європа має заплатити", — сказав Трамп.

Нагадаємо, 8 березня колишній президент США Дональд Трамп заявив, що нинішньому президенту США Джо Байдену варто було домовитися з Росією щодо окупації України. Це могло б запобігти повномасштабній війні із РФ.

Раніше, колишній президент США Дональд Трамп заявив, що у разі своєї перемоги на виборах, зможе зупинити війну в Україні за 24 години. Це вже не перша його подібна заява: наприкінці лютого він повідомляв, що війну можна закінчити за одну добу, зробивши два телефонні дзвінки — Володимиру Путіну та Володимиру Зеленському.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.03.2023 12:56