Американці переробили легкий вертоліт у вантажній безпілотник

01 ЛЮТОГО 2020 14:52

Американська компанія UAVOS конвертувала пілотований легкий двомісний вертоліт Robinson R-22 в вантажний безпілотний літальний апарат.

Згідно з повідомленням компанії, новий апарат призначений як для доставки вантажів, так і для використання в пошуково-рятувальних та гуманітарних операціях.

Сьогодні деякі розробники розглядають переробку вже існуючих пілотованих літальних апаратів в безпілотні як можливості швидко і відносно дешево створювати багатоцільові дрони. Останні можуть бути використані як для доставки вантажів, так і для вирішення багатьох інших завдань, включаючи пошуково-рятувальні операції і розвідку.

Наприклад, з лютого минулого року китайська компанія UAV Star займається серійним виробництвом вантажних безпілотників AT200, створених на базі новозеландського багатоцільового літака PAC P-700 XSTOL. Китайський апарат призначений для перевезення вантажів масою до 1,5 тони.

Вантажний безпілотник компанії UAVOS, створений на базі легкого вертольота R-22, може перевозити вантажі масою до 180 кілограмів. Апарат може перебувати в повітрі до шести годин і розвивати швидкість до 160 кілометрів на годину. Максимальна дальність польоту безпілотника становить 1020 кілометрів.

У безпілотному вертольоті реалізовані повністю автоматичні зліт і посадка. Для посадки безпілотного R-22 потрібна рівна площадка не менше 15 метрів в довжину і ширину. Інші подробиці про апарат поки не розкриваються.

Технології, 01.02.2020 14:52