Фото: Kommersant

Спецпредставник Китаю їде в Україну та Росію "домовлятися про мир"

Спеціальний представник Китаю у справах Євразії Лі Хуей з метою "сприяння мирним переговорам" відвідає Україну та Росію. Гостя з КНР чекають вже наступного тижня.

Про це повідомляє CNN з посиланням на Міністерство закордонних справ Китаю.

Поїздка спецпредставника розпочнеться 15 травня — він відвідає Україну, Польщу, Францію, Німеччину та Росію.

"Візит китайських представників до відповідних країн є ще одним проявом прихильності Китаю переконувати і сприяти переговорам, повністю демонструючи, що Китай твердо стоїть на боці миру", — заявив речник міністерства закордонних справ КНР Ван Веньбінь.

Наприкінці квітня влада Китаю призначила спецпредставника з євразійських справ в Україні. Ним став Лі Хуей. Варто зауважити, що раніше він обіймав посаду посла Китаю у РФ. Крім того, у 2019 році російський диктатор Путін нагородив Лі "Орденом Дружби".

Нагадаємо, 26 квітня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном. Це сталось уперше з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну.

Також 26 квітня після переговорів із лідером КНР Сі Цзіньпіном Володимир Зеленський призначив нового посла України у Китаї. Ним став Павло Рябікін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.05.2023 11:39