Фото: міноборони РФ

Скільки десантників втратила Росія у війні з Україною: підрахунки розвідки Британії

Від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила половину бійців десантних військ, яких відправила на фронт. Вони були вбиті або поранені у ході бойових дій.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

Розвідники наголосили, що під час святкування Дня Повітряно-десантних військ Росії 2 серпня сталося несанкціоноване розголошення даних про масштабні втрати РФ у війні проти України. Зокрема, у записаному зверненні генерал-полковник Михайло Теплінський заявив, що 8500 десантників були поранені, але згодом повернулися до виконання службових обов'язків або взагалі відмовилися залишати лінію фронту.

Відео було швидко видалено з офіційних каналів Міноборони РФ. Теплінський так і не прокоментував, скільки військовослужбовців було вбито або занадто серйозно поранено, щоб повернутися до виконання службових обов'язків.

"Однак, екстраполюючи цифри Теплінского, можна припустити, що щонайменше 50 відсотків із 30 тисяч десантників, розгорнутих в Україні у 2022 році, загинули або були поранені", — заявили аналітики британської розвідки.

Нагадаємо, протягом минулої доби військові Збройних сил України знищили ще 590 окупантів. Крім того, на брухт перетворено 22 артилерійські системи ворога.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили два пункти управління, п'ять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, чотири артилерійських засоби на вогневих позиціях, п'ять складів боєприпасів та одну станцію радіоелектронної боротьби окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.08.2023 11:17