ООН: В Дамаск вперше з 2013 року доставили допомогу

20 ЛИПНЯ 2018 12:46

У сирійську провінцію Дамаск вперше з 2013 року доставили допомогу ООН. Все мирне населення обложених сирійських міст Фуа і Кефрі евакуйовано відповідно до угоди, досягнутої між сторонами конфлікту. А жителі провінції Дамаск вперше з 2013 отримали допомогу.  Про це на брифінгу в Нью-Йорку розповів заступник прес-секретаря ООН Фархан Хак.

Близько 6900 осіб в супроводі співробітників сирійського Червоного Хреста прибули в провінцію Алеппо. 17 осіб, які потребують медичної допомоги, і їх сім’ї доставлені в міську лікарню Алеппо.

За словами прес-секретаря ООН, представники Організації Об’єднаних Націй не брали участь в переговорах про евакуацію населення Фуа і Кефраі і операції по її здійсненню, проте гуманітарні установи ООН готові надати всіляку допомогу тим, хто її потребує.

Недержавні збройні формування утримували Фуа і Кефраю в блокаді з жовтня 2015 року. Останній раз ООН доставляла допомогу в ці населені пункти у вересні минулого року.

В ООН нагадують, що будь-яка евакуація мирних жителів повинна проводитися з урахуванням їх безпеки, а також виключно на добровільній основі. Всі переміщені особи повинні самі вибирати місце для переселення і мати право на повернення, коли це можливо.

Фархан Хак також повідомив, що сьогодні автоколона з допомогою ООН і сирійського Червоного Хреста доставила продовольство, харчові добавки, медичні препарати та інші гуманітарні вантажі в населені пункти на південному заході провінції Дамаск.

Допомога розрахована на 19 500 чоловік. Це перша поставка гуманітарних вантажів в райони, які перебували в блокаді з 2013 року. Співробітники ООН і партнери також вивчили ситуацію на місці, щоб оцінити обсяги необхідної допомоги.

 

Події, 20.07.2018 12:46