ООН закликала Росію вивести війська з території Молдови

23 ЧЕРВНЯ 2018 09:35

Генеральна Асамблея ООН вимагає від Росії повного і беззастережного виведення збройних сил з території Республіки Молдова. Резолюцію з цього питання підтримали 64 держави, 15 делегацій виступили проти і 83 країни утрималися.

У резолюції висловлюється «глибока стурбованість з приводу довготривалого розміщення Оперативної групи російських військ і озброєнь на території Республіки Молдова без згоди цієї держави».

«Генеральна Асамблея наполегливо закликає Російську Федерацію без застережень і подальшого зволікання завершити упорядкований висновок Оперативної групи російських військ і озброєнь з території Республіки Молдова», - йдеться в прийнятій резолюції.

Її ініціаторами виступили Молдова, Грузія, Канада, Латвія, Литва Румунія, Україна і Естонія.

Автори резолюції нагадали, що в Конституції Молдови проголошений постійний нейтралітет і заборонено розміщення іноземних військ на її території. Вони також посилалися на те, що Російська Федерація взяла на себе «зобов'язання завершити виведення своїх збройних сил і озброєнь з території Республіки Молдова в конкретні терміни відповідно до рішення, прийнятого на саміті Організації з безпеки і співпраці в Європі, який відбувся в 1999 році в Стамбулі, Туреччина».

Світ, 23.06.2018 09:35