ООС: Окупанти 37 разів порушували перемир'я

29 ТРАВНЯ 2018 08:10

Cитуація у зоні проведення операції Об’єднаних сил залишається складною, при цьому інтенсивність ворожих обстрілів – стабільно висока. Лише напередодні окупанти 37 разів порушували перемир'я, відкриваючи вогонь зі 120- та 82-мм мінометів. Про це інформує прес-центр Об’єднаних сил у Facebook.

«Активні бойові дії тривали з найбільшою інтенсивністю в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Золоте, що на Луганському напрямку. Також в районах населених пунктів Світлодарськ, Новоселівка друга, Марїнка, Новомихайлівка, Старогнатівка, Водяне, Широкине. На обстріли противника з мінометів та стрілецького озброєння підрозділи Об’єднаних сил рішуче відповідали вогнем», - зазначається у повідомленні.

Внаслідок агресії ворога зазнали поранень шестеро українських захисників, їх терміново евакуювали до шпиталів.

Крім того, українські військові наголошують: російсько-окупаційні війська тричі порушили норми Міжнародного гуманітарного права, здійснюючи теракти проти мирного населення.

«Близько 5 години ранку окупанти обстріляли з гранатомету населений пункт Чермалик. Близько 11:40, прикриваючись житловими кварталами Горлівки, вели обстріл з міномету по селищу Залізне, внаслідок чого загинула 15-річна дитина. Близько 15-ї години терористи відкрили вогонь по населеному пункту Південне, завдавши осколкових поранень мирному мешканцю», - уточнили в ООС.

Також відомо, що за фактами обстрілів мирних населених пунктів терористами вже порушено кримінальні справи.

Розвідка тим часом інформує: трьох окупантів знищено та п'ятьох поранено упродовж понеділка, 28 травня.

Події, 29.05.2018 08:10