Фото: Суспільне

Опублікувала фото в купальнику: на Рівненщині судили виховательку дитячого садка

Колишню виховательку дитсадка в селі Бугаївка на Рівненщині Віту Черешньовську судили за те, що вона виклала фото в купальнику на своїй сторінці в Instagram. Нині її поновили на посаді та мають виплатити понад 100 тисяч гривень за вимушений прогул та моральну шкоду в сумі 20 тисяч гривень.

Про це повідомляє "Суспільне".

У 2017 році завідувачка дитячого садка у селі Бугаївка на Рівненщині Лариса Музика звільнила підлеглу за, на її думку, аморальні фото в купальнику на відпочинку з чоловіком.

Віта Черешньовська в купальнику

Виховательку звільнили одразу, в перший після декретної відпустки робочий день. Тоді Черешньовська виграла перший суд, за поновлення на посаді. Але керівниця закладу звільнила її знову. Крім "аморальної поведінки", директорка вказала ще один пункт — "прогул".

"Я пішла поновлятися на роботу. Музика прийняла мою заяву про поновлення, взяла трудову, написала там "поновити" і одразу ж віддала мені наказ про звільнення. Що це за прогул — ніхто з нас не знає й досі", — розповіла Віта Черешньовська.

Радивилівський районний суд 6 березня визнав звільнення неправильним, а Черешньовську вважали звільненою під час ліквідації закладу. Суд також направив додаткову ухвалу в прокуратуру за статтею 172 Кримінального кодексу України про наявність ознак складу кримінального правопорушення щодо звільнення Черешньовської.

"Звільнення суд анулював і згідно з його постановою, мене вважатимуть звільненою вже під час ліквідації закладу. Зараз вдома займаюсь невеличким бізнесом. Але, знаєте, цей осад від звільнення мені не давав можливості вийти на роботу. Чомусь психологічно я вважала, що мене зараз будуть засуджувати в кожному колективі. Одні люди прямо в очі говорять, що все добре, ось "ти така молодець", але позаочі все одно вважають: "звільнена за аморальну поведінку", — ділиться вихователька.

Дитсадок, у якому працювала вихователька, ліквідували, втім, Віта Черешньовська не впевнена, чи повернулась би на роботу.

Нагадаємо, в Одесі оштрафували касирку місцевого магазину за те, що обслуговувала клієнта російською мовою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.03.2023 10:24