Останній день Мей

07 ЧЕРВНЯ 2019 09:54

У п'ятницю Тереза ​​Мей офіційно покине пост і лідера Консервативної партії, і крісло прем'єр-міністра Великобританії, вона продовжить виконувати обов'язки глави кабінету доти, поки не пройдуть вибори її наступника на обох посадах, повідомляє Euro News.

Горб верблюда, як заведено в старовинній англійській приказці, був зламаний так званою соломинкою по імені Brexit.

Палата громад багаторазово відхиляла законопроект, який регулював вихід Британії з Євросоюзу, оскільки проти голосували навіть однопартійці Мей, які були не згодні ні з її стратегією, ні з її тактикою.

Спікер палати Джон Беркоу впевнений, що після приходу нового прем'єра мало що зміниться.

Вважається, що всі шанси зайняти крісло прем'єра і пост лідера торі - на боці Бориса Джонсона, колишнього глави зовнішньополітичного відомства, який пішов у відставку через розбіжності з Мей. Але саме ця позиція може йому завадити в досягненні політичного Олімпу, оскільки. як зазначається, консерваторам потрібен лідер, здатний об'єднати всі партійні течії.

Компромісною фігурою можуть стати таємні і явні суперники Джонсона. Від міністра, що займається питаннями навколишнього середовища Майкла Гоува, до нинішнього шефа британської дипломатії Джеремі Ханта.

У Ханта позиція гнучкіше, вона близька позиції міністра внутрішніх справ Саджіда Джавіда, який вже заявив, що готовий виставити на виборах лідера торі свою кандидатуру.

На сьогоднішній день про своє бажання поборотися за найвищу посаду в правлячій партії вже встигли заявити 11 політиків.

Світ, 07.06.2019 09:54