Фото: Рixabay

Парламент Італії остаточно підтвердив рішення про військову допомогу Україні у 2024 році

Палата депутатів парламенту Італії схвалила рішення уряду щодо продовження військової допомоги Україні. Країна підтримуватиме Київ до кінця 2024 року. 

Про це пише ANSA.

"8 лютого нижня палата остаточно схвалила указ про продовження на один рік надання Україні зброї, транспортних засобів і обладнання для підтримки її війни проти російського вторгнення", — йдеться у повідомленні.

За даними видання, за відповідне рішення проголосували 218 з 400 членів нижньої палати парламенту. Таким чином Італія остаточно затвердила рішення уряду про продовження військової допомоги Україні до кінця поточного року. Пакети допомоги міститимуть зброю, генератори та все необхідне для підтримки військових операцій із захисту беззбройного цивільного населення.

"Знову Італія вирішила бути на стороні свободи націй і поваги до міжнародного права з метою досягнення, відповідно до позиції союзників по НАТО і ЄС, справедливого і тривалого миру", — заявили в Міноборони країни.

Варто зазначити, що 25 січня Сенат Італії схвалив продовження військової допомоги Україні до кінця 2024 року. "За" проголосували понад 100 сенаторів.

Що відомо про допомогу Україні від Італії

Рим надав Україні сім пакетів допомоги в оборонній сфері. Востаннє Італія передавала новий пакет військової допомоги для України у травні. 

Нещодавно міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що Італія висловила наміри про передачу Україні восьмого пакета військової допомоги. Також Італія та Україна підписали угоду про реконструкцію Спасо-Преображенського кафедрального собору в Одесі. 

Нагадаємо, 31 січня відбувся черговий раунд переговорів з Італією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди. Україну на переговорах представляв заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.02.2024 14:59