Українсько-італійська зустріч в Офісі президента. Джерело: president.gov.ua

Україна та Італія провели переговори про двосторонні безпекові зобов'язання: про що домовилися

Відбувся черговий раунд переговорів з Італією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди. Україну на переговорах представляв заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква.

Про це повідомив сайт Офісу президента України.

"Співрозмовники розпочали обговорення структури проекту відповідної угоди, її основних елементів та окремих тематичних блоків", — йдеться в повідомленні.

Крім того, учасники переговорів узгодили графік подальших двосторонніх переговорів на найближчий час.

Як відомо, в першій половині січня відбулася координаційна зустріч послів G7 та керівника представництва ЄС під головуванням Італії. У заході взяли участь представники Канади, Франції, Німеччини, Японії, Великої Британії, США та ЄС.

На початку зустрічі посол Італії в Україні П'єр Франческо Дзадзо представив своїм колегам пріоритети головування Італії, де Україні відведено центральну роль.

"Італія підтверджує  потужну та згуртовану підтримку G7 Україні, яка може й надалі розраховувати на нас і на нашу відданість справедливому та тривалому миру, також з огляду на майбутнє відновлення країни", — заявив посол.

Нагадаємо, що 25 січня Сенат Італії схвалив продовження військової допомоги Україні до кінця 2024 року. "За" проголосували понад 100 сенаторів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.01.2024 23:54