Фото: ambkiev.esteri.it

Світ разом з Україною: у Києві під головуванням Італії відбулася перша зустріч послів G7 та глави представництва ЄС

В українській столиці на минулому тижні відбулася координаційна зустріч послів G7 та глави представництва ЄС під головуванням Італії. У заході взяли участь представники Канади, Франції, Німеччини, Японії, Великої Британії, США та ЄС.

Про це повідомляє прес-служба посольства Італії в Україні.

На початку зустрічі посол Італійської Республіки в Україні П'єр Франческо Дзадзо представив своїм колегам пріоритети головування Італії, де Україні відведено центральну роль. 

"Італія підтверджує  потужну та згуртовану підтримку G7 Україні, яка може й надалі розраховувати на нас і на нашу відданість справедливому та тривалому миру, також з огляду на майбутнє відновлення країни", заявив пан посол, підкресливши також, що оливкова гілка емблема головування являє собою універсальний символ миру.

Франческо Дзадзо запевнив, що у 2024 році група послів "Великої сімки" поновить свою повну підтримку Уряду та народу України на шляху внутрішніх реформ, зокрема щодо посилення верховенства права, запобігання та боротьби з корупцією, судової реформи, децентралізації, сприяння демократії та переходу до "зеленої" економіки".

Зазначається, що група послів "Великої сімки" з підтримки України була створена за рішенням лідерів країн G7 на Саміті 2015 року в Ельмау. Від самого свого заснування група підтримувала процес внутрішніх реформ в Україні, співпрацюючи з її інституціями, в першу чергу з урядом та парламентом, а також з громадянським суспільством, підприємствами та експертами. У 2024 році посольство Італії відповідатиме за координацію та спрямування діяльності Групи.

Нагадаємо, представниця Управління з питань координації гуманітарних питань Едем Восорну закликала всіх донорів ще раз активізуватися та допомогти народу України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.01.2024 16:33