Фото із соцмереж

Підтримка України у світі: в ООН закликали донорів активізуватися

Представниця Управління з питань координації гуманітарних питань Едем Восорну закликала всіх донорів ще раз активізуватися та допомогти народу України

Про це вона заявила на засіданні Ради безпеки ООН.

"Поки триває війна в Україні та зростають гуманітарні потреби, фінансова підтримка не повинна слабшати. ... У 2024 році ми закликаємо всіх донорів ще раз активізуватися та допомогти народу України"  наголосила Восорну і додала, що масштаб гуманітарних потреб в Україні "залишається величезним".

"Майже через два роки після серйозної ескалації війни в Україні не припиняються смерті, руйнування, вимушені переміщення та людські страждання. Навпаки, з 29 грудня ми стали свідками ще однієї ескалації конфлікту: повітряні атаки по всій Україні призвели до збільшення числа смертей та поранень серед цивільного населення, а також до масштабних збитків та руйнувань будинків, шкіл, лікарень, енергосистем та іншої важливої ​​цивільної інфраструктури", нагадала посадовиця.

За її словами, понад 14,6 мільйона людей а це близько 40% населення України потребують тієї чи іншої форми гуманітарної допомоги. Водночас чотири мільйони людей, у тому числі майже один мільйон дітей, все ще переміщені всередині країни. Понад 6,3 мільйона людей продовжують жити як біженці в сусідніх європейських країнах і в усьому світі, констатувала Восорну.

Зазначається, що річний план гуманітарної підтримки України представлять у Женеві 15 січня.

Додамо, вже наступного тижня агентства Організації Об’єднаних Націй попросять 3,1 мільярда доларів для фінансування допомоги Україні. Київ потребує цих коштів на гуманітарні потреби під час кровопролитної війни з Російською Федерацією.

Нагадаємо, 10 січня гелікоптер Організації Об'єднаних Націй був захоплений бойовиками "Аш-Шабааб після вимушеної посадки в районі, що перебуває під контролем ісламістських угрупувань. На його борту перебували двоє сомалійців і кілька іноземців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.01.2024 09:58