Фото із соцмереж

Фінансування допомоги Україні: ООН проситиме в донорів понад 3 млрд доларів

Вже наступного тижня агентства Організації Об’єднаних Націй попросять 3,1 мільярда доларів для фінансування допомоги Україні. Київ потребує цих коштів на гуманітарні потреби під час кровопролитної війни з Російською Федерацією.

Про це повідомляє Reuters.

Представниця Управління ООН з координації гуманітарних питань (ОСНА) Едем Восорну заявила, що оскільки війна в Україні не припиняється, це призводить до високого рівня гуманітарних потреб, тому фінансова підтримка має бути постійною. 

"У 2024 році ми закликаємо всіх донорів знову активізуватись і допомогти народу України", — йдеться у її заяві.

Восорну також додала, що план реагування ООН на 2024 рік, який буде представлено OCHA в Женеві в понеділок разом з агентством у справах біженців, має на меті зібрати 3,1 мільярда доларів для надання допомоги 8,5 мільйона людей в Україні.

Нагадаємо, помічник генерального секретаря ООН у справах Європи, Центральної Азії й Америки Мирослав Єнчі на засіданні Ради Безпеки ООН заявив, що вартість відновлення України, за попередніми оцінками, — понад 400 мільярдів доларів.

Раніше повідомлялось, що Україна може отримати від США конфісковані в Росії близько 300 мільярдів доларів із заморожених активів країни-агресора та направити ці кошти на відбудову. Білий дім підтримав це законодавство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.01.2024 08:31