Фото: kyivcity.gov.ua

Сенат Італії схвалив рішення про передачу зброї Україні протягом 2024 року

Сенат Італії схвалив продовження військової допомоги Україні до кінця 2024 року. "За" проголосували понад 100 сенаторів.

Про це повідомляє ANSA.

Сенат схвалив указ про продовження дозволу на передачу військових активів Україні до 31 грудня 2024 року відповідно до міжнародних зобов’язань Італії щодо надання допомоги Києву у відбитті російського вторгнення.

За надання Україні військової допомоги протягом цього року виступили 113 сенаторів, ще 18 — проголосували проти. Тепер питання буде розглядатися Палатою депутатів.

Видання також наголосило, що прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні непохитна у своєму намірі допомогти Україні. Однак опозиційний "Рух 5 зірок" виступає проти подальшої відправки зброї в Україну.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив, що Євросоюз повинен збільшити військову допомогу для України, переконавшись, що Київ може захищатись від натиску Росії.

Водночас 23 січня Канада передасть Україні пакет військової допомоги. Він міститиме 10 багатофункціональних надувних суден на загальну суму 15 мільйонів доларів США. Судна, причепи, а також запасні деталі до них мають відправити Україні до кінця весни 2024 року. До того ж Канада забезпечить навчання українських військових у використанні цих човнів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.01.2024 15:55