Фото: "Мілітарний"

Що чекає на Україну без допомоги США: прогноз аналітиків New York Times

Американські аналітики The New York Times вважають, що Україна зможе ефективно протриматися якусь частину поточного року без збільшення американської військової допомоги, але це негативно вплине на перспективи відновлення армії. 

За даними видання, це є найнебезпечнішим моментом для української сторони від початку повномасштабної війни.

NYT вказує, що "Україна "не буде миттєво розгромлена" без американської допомоги, але є значний ризик нестачі техніки й боєприпасів для поповнення армії. Аналітики вважають, що європейські країни не мають запасів зброї та боєприпасів американського рівня і навряд чи зможуть заповнити цю прогалину.

"Україна могла б ефективно протриматися якусь частину цього року без збільшення американської військової допомоги. Але якщо з часом не буде жодної перспективи відновити армію, то вони почнуть повільно програвати. Ніколи ще з початку вторгнення Україна не стикалася з таким небезпечним моментом у війні", — пише видання.

За висновком аналітиків, відсутність подальшої американської допомоги, "вкаже на сувору, негативну траєкторію у другій половині цього року".

Зазначається, що зниження рівня допомоги впливає на Україну на полі бою, де Росія використовує свою перевагу в артилерії та особовому складі, щоб пробити оборону України.

Видання стверджує, що американський пакет військової та фінансової допомоги, заморожений у Конгресі, не буде повністю витрачено на нове озброєння для України. Деяка його частина буде спрямована на заміну озброєнь з американських арсеналів, уже поставлених Україні. Інші кошти витратять на технічне обслуговування та запасні частини, а також на фінансування навчання, обміну розвідданими та розмінування.

Нагадаємо, голосування за законопроект стосовно фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, проте вже без міграційної реформи та безпеки кордону відбудеться у четвер, 8 лютого.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.02.2024 12:10