Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Україна може зіткнутися з серйозною нестачею зброї та боєприпасів, — Шольц

Найближчим часом Україна може зіткнутися з серйозною нестачею зброї та боєприпасів, попри підтримку західних партнерів. Це пов'язано з тим, що деякі фінансові зобов'язання вже вичерпані.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє видання The Wall Street Journal.

Він нагадав, що Європейський Союз та його держави-члени є найбільшими фінансовими спонсорами України, які надали фінансову підтримку у розмірі понад 91 мільярд доларів з початку війни. 

"За ними слідують Сполучені штати Америки й Німеччина. Військова підтримка Німеччини поступається тільки американській", заявив Шольц.

Він додав, що уряд Німеччини з початку повномасштабної війни виділив, закупив і поставив військову техніку Україні, включно з танками, артилерією та системами ППО, на суму понад 30 мільярдів доларів.

"Наше послання зрозуміле: ми маємо зробити все можливе, щоб не допустити перемоги Росії. Якщо ми цього не зробимо, ми можемо незабаром прокинутися у світі, ще більш нестабільному, загрозливому та непередбачуваному, ніж він був за часів холодної війни. Попри нашу підтримку, Україна незабаром може зіткнутися із серйозним браком зброї та боєприпасів. Деякі фінансові зобов'язання вже вичерпані, інші необхідно продовжити. Довгострокові наслідки та ціна нездатності зупинити агресію Путіна перевершать будь-які інвестиції, які ми робимо зараз", зауважив Шольц.

За словами канцлера Німеччини, Захід повинен продовжити рух в стратегічному напрямку "по обидва боки Атлантики", переконуючи громадян у тому, що перемога Росії зробить світ набагато небезпечнішим місцем, виснажить бюджети й поставить під загрозу свободу і процвітання.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц у пятницю, 9 лютого, здійснить візит до Сполучених Штатів Америки, де зустрінеться з американським президентом Джо Байденом. Лідери обговорять допомогу Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.02.2024 10:41