Скріншот з відео

Обговорять допомогу Україні: Шольц наступного місяця зустрінеться із Байденом

Канцлер Німеччини Олаф Шольц 9 лютого здійснить візит до Сполучених Штатів Америки, де зустрінеться з американським президентом Джо Байденом. Лідери обговорять допомогу Україні.

Про це повідомила прес-служба Білого дому.

"Президент Байден прийме канцлера Німеччини Олафа Шольца в Білому домі 9 лютого. Обидва лідери підтвердять свою рішучу підтримку захисту Україною своєї землі та її народу від агресивної війни Росії", — йдеться у повідомленні.

До того ж очікується що у ході зустрічі Байден та Шольц поговорять про запобігання подальшій ескалації на Близькому Сході, непохитну підтримку права Ізраїлю на самооборону, а також необхідність збільшення життєво важливої допомоги та захисту цивільних в Газі. 

Крім того, сторони також скоординують свої дії напередодні саміту НАТО у Вашингтоні.

Нагадаємо, раніше Олаф Шольц наголошував, що Німеччина й Україна близькі до узгодження безпекових гарантій. Такі ж угоди повинні підписати й інші союзники для того, щоби зміцнити підтримку України на тлі російської агресії. Він також зазначав, що Німеччина передбачила в бюджеті на цей рік понад сім мільярдів євро лише не військову підтримку. Й очікує, що інші країни ЄС збільшать свою допомогу. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.01.2024 18:28