Сенат США. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У Сенаті США переглянуть законопроект про допомогу Україні без безпеки кордону: коли проголосують

Законопроект щодо фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню буде повторно розглянутий у Сенаті Сполучених Штатів Америки. Голосування без міграційної реформи та безпеки кордону відбудеться у четвер, 8 лютого.

Про це у Facebook повідомила посол України у США Оксана Маркарова.

За її словами, американські законодавці 58 голосами проти 41 підтримали процедурне рішення, необхідне для винесення на голосування питання щодо припинення дебатів і "розгляд по суті "чистого" законопроекту про міжнародну допомогу США. Він не міститиме норм щодо міграційної реформи, внесеного раніше сенатором П.Мюррей". Маркарова додала, що для цього потрібно набрати 60 голосів.

Посол наголосила, що попередній законопроект із "великим пакетом", що містить допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та із безпекою кордонів був "очікувано не підтриманий" через відсутність голосів за угоду щодо міграційної реформи, над якою посадовці "працювали останні місяці".

"Саме тому ще до голосування за Великий пакет комітет з асигнування опублікував текст документа "на заміну", який передбачає виключно міжнародну допомогу Україні (60,06 мільярда доларів США) Ізраїлю та Тайваню", — написала Маркарова.

Повторний перегляд законопроекту, але вже без міграційної реформи, відбудеться у Сенаті у четвер о 19:00 за київським часом.

Нагадаємо, 5 лютого керівництво Палати представників США назвало новий законопроект про додаткове фінансування, який об'єднує виділення коштів на допомогу Україні, Ізраїлю та зміцнення південного кордону США ще гіршим, ніж очікували американські законодавці.

Своєю чергою президент США Джо Байден звинуватив свого конкурента на майбутніх президентських виборах Дональда Трампа у зриві угоди щодо прикордонної політики. У пакеті з цими домовленостями планується голосування за надання підтримки Україні й Ізраїлю.

7 лютого Сенат Сполучених Штатів Америки не проголосував за законопроект щодо посилення міграційної політики, який передбачав додаткові кошти для України та Ізраїлю.

Своєю чергою президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден різко відреагував на провал голосування Сенату за законопроект про допомогу Україні та Ізраїлю і фінансування для захисту кордонів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.02.2024 06:10