Партія Мей з тріском провалилася на регіональних виборах у Великій Британії

04 ТРАВНЯ 2019 09:23

Консервативна партія Великобританії на виборах в органи місцевого самоврядування в Англії і Північній Ірландії втратила тисячу триста тридцять-п'ять депутатських мандатів в англійських регіональних радах. Це нищівна поразка і найгірший результат для Торі за майже останні 25 років.

Телеканал Sky News опублікував в п'ятницю підсумки підрахунку голосів. Голосування ж відбулося в четвер. Згідно з даними, консерватори втратили контроль над 49 місцевими радами в Англії і в підсумку мають більшість лише в 93 з 248 рад. Такий результат пов'язують з розколом в стані Торі і конфліктом прем'єр-міністра Терези Мей з однопартійцями.

Гірше для консерваторів закінчувалися лише вибори 1995 року, коли партія на чолі з Джоном Мейджором втратила більше двох тисяч депутатських мандатів, а лейбористи, яких за рік до цього очолив Тоні Блер, отримали понад 1800 нових.

Підсумки голосування також на порадували лейбористів. Джеремі Корбін не зміг домогтися успіху, його партія втратила 86 місць в шести регіональних радах Англії.

Задоволені результатами голосування лише ліберальні демократи, а також зелені і незалежні кандидати.

Політика, 04.05.2019 09:23