Скріншот з відео

Пашу "Мерседеса" залишили під домашнім арештом: названо термін

Колишній намісник Києво-Печерської лаври Павло Лебедь (Паша "Мерседес") залишився під цілодобовим домашнім арештом. Відповідне рішення прийняв Солом'янський суд Києва.

Про це повідомляє УНІАН.

Зазначається, що Паша "Мерседес" перебуватиме під домашнім арештом до 31 серпня. Після зачитування рішення суду московський піп звернувся до судді: він заявив, що суддя нібито "перебуває під владою всіх".

"Спаси вас Господи, але є ще суд Божий", — сказав він.

Згідно з наявною інформацією, захист планує подавати апеляцію на рішення суду.

Що відомо про справу Паші "Мерседеса"

Вранці 1 квітня Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу. Йому інкримінують розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування і заперечення збройної агресії РФ проти України. Шевченківський суд Києва ухвалив рішення призначити йому 60 днів домашнього арешту з носінням електронного браслета. 

Лебідь відмовився у залі суду надягати електронний браслет. За словами священнослужителя, йому протипоказано вдягати електронний браслет на ногу за станом здоров'я. Паша "Мерседес" зазначив, що у нього проблеми із венами, тому вдягнути браслет на ногу він не може. Згодом він поскаржився, що в будинку у селі Вороньків Київської області, де, згідно з ухвалою суду, він має перебувати, немає умов для проживання.

Нагадаємо, 21 квітня Київський апеляційний суд залишив Павла Лебедя під цілодобовим домашнім арештом. Ідентичний запобіжний захід обрав і суд першої інстанції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.06.2023 15:40