Фото: СБУ

Передавали окупантам локації ЗСУ: на Донеччині затримали коригувальників ворожого вогню (фото)

Служба безпеки затримала ще двох поплічників ворога у Донецькій області. Колаборанти передавали окупантам локації ЗСУ в Краматорську та на Бахмутському напрямку. 

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Зловмисниками виявились двоє мешканців Краматорська. Один із них збирав розвіддані та передавав їх своєму спільнику. Останній адміністрував проросійську групу у Telegram і тримав зв'язок із бойовиком окупаційного угруповання РФ на сході України. Розвідувальна інформація потрібна була загарбникам для підготовки прицільних ракетних ударів.

Поплічників РФ затримали під час виконання ворожого завдання. Слідчі СБУ повідомили одному із затриманих про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчинене в умовах воєнного стану). Адміністратору прокремлівської інтернет-групи кваліфікували ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

"Наразі вони перебувають під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності", — йдеться у повідомленні СБУ.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала в Миколаєві коригувальника російських повітряних атак. Саме за його наведенням окупанти здійснили ракетний удар по багатоповерхівці восени 2022 року. Унаслідок обстрілу тоді загинули вісім мирних жителів, зокрема дитина. 

Окрім цього, вихідними в Херсоні правоохоронцям вдалося затримати двох коригувальників ворожого артилерійського вогню. Раніше в Україні засудили чоловіка, який коригував ракетні удари по аеропорту в Кривому Розі

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.05.2023 12:11