Фото: СБУ

У Миколаєві затримали колаборанта, який "навів" російську ракету на багатоповерхівку (фото)

Служба безпеки України затримала в Миколаєві ще одного коригувальника російських повітряних атак на цивільну інфраструктуру України. Саме за його наведенням окупанти здійснили ракетний удар по багатоповерхівці восени 2022 року. Унаслідок обстрілу тоді загинули вісім мирних жителів, зокрема дитина. 

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

За даними слідства, зловмисником виявився місцевий житель, якого російська спецслужба залучила до співпраці у серпні 2022 року. До цього він активно коментував новини в одному з Telegram-каналів, де виступав проти України. 

Відомо, що чоловік підробляв таксистом. Об’їжджаючи територію обласного центру, він фіксував місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону. Також зловмисник намагався входити в довіру до своїх пасажирів і розпитував у них інформацію про можливі пересування української військової техніки.

Крім того, він передавав окупантам координати об’єктів цивільної інфраструктури, що розташовані біля житлових будинків. За кожне виконане завдання ворожий інформатор отримував до п'яти тисяч гривень. Гроші перераховували на його власну банківську картку.

"Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Наразі він під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину", — зазначили у відомстві.

Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, вихідними в Херсоні правоохоронцям вдалося затримати двох коригувальників ворожого артилерійського вогню. Раніше в Україні засудили чоловіка, який коригував ракетні удари по аеропорту в Кривому Розі

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.05.2023 10:53