Затяжна комендантська година в Херсоні: кого затримали силовики (відео)

У Херсоні з 5 по 8 травня була запроваджена цілодобова комендантська година, під час якої правоохоронці проводили контрдиверсійні заходи. Завдяки сектору сил оборони області вдалося досягти вагомих результатів. 

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, правоохоронцям вдалося затримати двох коригувальників ворожого артилерійського вогню. Окрім цього, силовики виявили прихильників "русского міра". З незаконного обігу в громадян вилучили зброю та боєприпаси. Також затримали двох осіб, які перебували в розшуку. 

Усього в межах проведення антитерористичних заходів зареєстровано дев'ять кримінальних проваджень. Правоохоронці також перевірили понад 20 тисяч громадян, 355 транспортних засобів та 28 плавзасобів. Під час заходів викрили понад 250 порушників комендантської години. 

"Окрім цього на кладовищі виявлено схрон зброї, з незаконного обігу було вилучено автоматичну зброю. Проведено чотири обшуки за кримінальними провадженнями, розпочатими щодо причетності громадян до колабораційної діяльності", — сказав Прокудін.

У ході обшуків виявили прапори РФ, георгіївські стрічки, зброю, документацію окупаційної влади, списки осіб для отримання російських виплат, викрадену побутову техніку.

Нагадаємо, 9 травня російські війська 63 рази обстріляли з РСЗВ, артилерії, авіації та БпЛА мирні міста та села правобережжя Херсонської області. У поліції показали фото наслідків цинічних обстрілів ворога. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2023 15:53